07 octubre 2011

Notícia 9 d'Octubre



Què isquen els mocadors al carrer!


JA ESTÀ PROP EL 9 D’OCTUBRE


Aquest cap de setmana es commemorarà el 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana. Aquest dia celebra l’entrada de Jaume I a la ciutat de València. Aquesta festivitat és molt especial per als valencians i en les següents línies vos contarem tots els secrets d’aquesta pròxima celebració.



El dia de la celebració es produirà una processó per part del exèrcit per a portar la senyera de València des de el Museu Històric Municipal fins a la porta dels Ferros. Aquesta processó anirà acompanyada de la banda musical del exercit.



El recorregut complet de la processó el podeu trobar a la pàgina de l’Ajuntament de València, però ja vos avancem que el recorregut passarà pels principals llocs d’interès de la ciutat com la plaça de la Reina i el Parterre.



Quan la senyera arribe a la porta dels Ferros es farà una ofrena de corones de flors davant de l’estàtua de Jaume I i quan aquesta acabe es continuarà la processó fins a la plaça de l’Ajuntament. En arribar al balcó principal de l’Ajuntament es pujarà a aquest.



Al acabar la pujada al balcó es farà una mascletà a mà de pirotècnies Martí.



Després de la mascletà es produirà un festival de balls i cançons folklòrics a la plaça de la Verge.



Per acabar la festa es farà una entrada de Moros i Cristians a València. El recorregut de la entrada passarà per la plaça de l’Ajuntament i més llocs importants de la ciutat de València.


1 comentario:

  1. Molt bé! Original avant-títol i cridaner...! Enhorabona!

    ResponderEliminar