07 octubre 2011

La Mocaorà






UN 9 D’OCTUBRE DOLÇ
Les pastisseries de València es preparen per a acollir les fruitetes més conmemoratives i nacionals de la nostra ciutat.



Fruites de la Mocaorà:

Hui, dia 6, vísperes de la festa del 9 d’octubre, les pastisseries de la nostra ciutat mostren als seus aparadors els dolços típics d’aquesta festa: les fruites de massapà.
Les pasitsseries de tota València estan a partir de hui cobertes de mocadors que adornen els aparadors amb els seus colors. La seua presència es deu a la festa del pròxim 9 d’octubre, la conmemoració de l’entrada de Jaume Primer a la ciutat. Però l’entrega d’aquests dolços a la parella s’anomena tradicionalme Mocaorà.
Els homes enamorats de la comunitat es passetgen aquestos dies per les pastisseries, buscant una safata amb dolços embolicats per aquests mocadors. L’especial d’aquests dolços són les seues formes: fruitetes i hortalisses de l’Horta Valenciana.
Aquests dolços son 100% artesanals, sense que hi intervenga cap màquina; i poden representar des de una taronja a un espàrrec.
El dia de San Dionís és considerat per molts valencians com el dia dels enamorats. Per aquest motiu cal escollir bé el mocador que es va a regalar a la parella, perquè són una espècie de prova d’amor i la dona sol conservar-los.


Autor: Lorena Manglano.

1 comentario: