15 mayo 2013

Fantasmes i esperits

Conta la llegenda, que València no sempre ha sigut com ara, i no estic parlant ni d'edificis, ni de grandària ni de res d'això, estic parlant que fa un temps, a València corria el rumor que hi havien fantasmes, no t'ho creus? que els fantasmes i els esperits no existeixen? De segur que els teus avantpassats no pensaven el mateix.

Fa 500 anys més o menys, va haver-hi un incendi molt gran a València i és clar, abans no hi havien tants avanços com ara per a apagar un incendi. Aleshores, a aquest incendi hagueren molts morts i ferits, va ser una catàstrofe. Passat un temps, es va reconstruir la ciutat sobre l'antiga València que havia sigut arrasada per l'incendi. I tu pots pensar, bé, i que tenen que ver els fantasmes i els esperits amb el que tu m'estàs contant? Es va construir uns edificis just amunt d'un cementeri que es va fer per a poder soterrar a les víctimes d'aquest incendi, jo tampoc creia en fantasmes fins que em van contar que en aquests edificis mai ha viscut ningú. Els que ho han intentat han acabat o ferits o bojos però tots deien coses en comú com que hi escoltaven veus que demanaven ajuda i que justament després els fogons de la cuina es tornaven bojos. Més d'un incendi va haver-hi en aquelles cases.

A la fi, com que ningú comprava les cases, van derrocar-les i van ocupar el lloc fent una vorera, i així ha estat durant molts anys. I pensaràs, problema solucionat no? El que passa és que ho han tornar a destapar, saps on estaven exactament les cases? Pensa un poc, és un lloc al centre de València, unes ruïnes que trobaren no fa molt temps, l'Almoina. I qui sap, tal vegada tornen els fantasmes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario